Livsfarlig kjørestil

Det blir stadig farligere å være fotgjenger i Oslo. I går kveld på vei hjem fra Torshov hvor jeg hadde vært med noen fra jobben spaserte jeg mot Carl Berners Plass. Nesten fremme ville jeg krysse gata og ventet på grønn mann. Jeg fikk grønn mann og begynte å gå, men 20-bussen som kom fra venstre var ikkw interessert i å vente selvom det var tydlig rødt for den. Sjåføren gasset på og dro over krysset og fotgjengerfeltet på rødt og jeg måtte hoppe tilbake for ikke å bli påkjørt. Dessverre rakk jeg ikke å få opp kameraet for å få tatt bilde av skiltet på bussen. I så fall hadde det bildet gått rett til politiet,

I dag tidlig gikk jeg til jobben langs Ensjøveien. På toppen etter man kommer fra Tøyen kommer veien fra gamle Tidemann fabrikker ut og der kom en varebil i full fart. Vi var to stykker i fotgjengerfeltet som var på vei mot hverandre, men sjåføren gasset på og presset seg mellom oss og vi måtte begge stoppe for ikke å bli påkjørt.
Jeg skjønner ikke at sjåførene tør og det er ikke rart at man av og til blir tutet på når man stopper for rødt lys.
For en tid tilbake snakket jeg med noen om en opplevelse på Majorstuen hvor vedkommende hadde stoppet for rødt lys. Bilen bak ga seg til å tute noe veldig, dro ut på siden og kjørte over på rødt lys mens tverggående trafikk allerede var i krysset. Dessverre er det vanligvis ikke politi til stede som får luket slike sjåfører ut av trafikken.
At det skjer ulykker er ingen overraskelse, dessverre.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: