Foto

Mange av mine bilder finnes i dag også på G+.

Siden jeg bor i Halden blir det jo også noen bilder fra den byen. Her er en lenke til masse bilder som er tatt i Halden.

Jeg er ivrig fotograf og har vært det i alle år. I dag benytter jeg kun digitalt utstyr og har en Canon 7D,  40D og en 20D med diverse linser til. Benytter også en Canon G10 som et lite ekstrakamera. Siste anskaffelse er en 70-200 f/4L USM. Et meget godt objektiv. Har også skaffet et Canon 24-105mm objektiv og det har nærmest blitt standardobjektivet mitt.

Canon 7D benyttes også mye til filming sammen med et Gopro Hero2 kamera.  Til redigering av film benytter jeg Final Cut Pro X.  Filmene kan du se på Vimeo.

Mine eksterne bildebaser:

 1. Flickr
 2. Smugmug
 3. 500px
 4. Pbase i USA.
 5. Strandos.net (egen hjemmeside)
 6. Gigapan (panoramaer)
 7. Photoforum (russisk fotobase)

Her er en lenke til bilder jeg liker på Photoforum og som ligger i Google Shared Items.

For å behandle bilder bruker jeg Lightroom fra Adobe.  Alle bilder eksponeres i RAW(CR2)  og en kopi av bildet lagres på ekstern disk i CR2-format. I Lightroom benytter jeg virtuelle kopier som grunnlag for jobbing. Trengs ekstra behandling som LR4 ikke klarer benytter jeg CS6.

For bckup benytter jeg meg av Livedrive.com sine tjenester. Alt av bilder lastes automatisk opp dit etterhvert som jeg dumper raw-filer inn på bildedisken. Som bildedisk benytter jeg nå en Lacie thunderbolt disk og den er rask!
Jeg har også gått til anskaffelse av programmet PTGui Pro og AutoPano Pro for å lage panoramabilder. Eksempler på de kan sees på Gigapan.org. (lenke til mine bilder finnes under punkt 4 ovenfor)

Programmet Photomatix Pro benyttes til å lage HDR-bilder (High Dynamic Range)

Kveld i fjellet
Kveld i fjellet

Bildet her et eksempel på dette. Motivet er tatt oppe på fjellet på vei ned til Kiruna. Det er kveld, men enda litt lys. Brukte stativ og tok 8 forskjellige eksponeringer som så er satt sammen med Photomatix Pro.

Motlys
Motlys

Her er et av mine mange bilder fra Finnmark, hele serien kan sees her.

Reblog this post [with Zemanta]

8 kommentarer

 1. Tusen takk for svar!
  Det var virkelig til hjelp. hvilken versjon var det av programmet?
  Har ikke fått prøvd enda, men skal så fort jeg får tak i programmet.

  Mvh
  Elin

  Liker

 2. Hei.
  Jeg sendte deg et svar på mail ang. redigeringstips og håper du fikk det, men kan jo legge ut noe her også.

  Til redigering benytter jeg Final Cut Express og det leser filene direkte fra kameraet uten problem. Det er bare å klippe og lime som vanlig.
  Det eneste jeg slet med før jeg hadde lest hele bruksanvisningen til Final Cut var hvordan man skulle få inn filene i programmet. Man benytter ikke vanlig capture, men benytter Log and Transfer under filmenyen. Da kan du bla gjennom alle klippa dine og dra inn de du vil ha. Jeg kopierer også innhele strukturen fra kameraet og legger det fra meg på en backupdisk og det er like ok å hente klipp derifra i Final Cut Express som det er fra kameraet.
  Lykke til!

  Liker

 3. Heisann!

  Ser at du har hg10 kamera. Jeg har det samme, men sliter litt med redigeringen. Hvordan konverterer du filene slik at de kan redigeres i vanlige filmredigerings programm? Sliter litt med dette, men det kan jo være fordi jeg har mac og det ikke fulgte med programvare til mac når jeg kjøpte det.

  Mvh
  Elin

  Liker

 4. Nå har jeg kost meg inne i flere av albumene dine, og likte spesielt godt bildene av de fantastiske nord-norske fjellene i vinterlig drakt!
  Kommer tilbake og titter mer ved en senere anledning 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: