Tyrkisk i Oslo

Tyrkisk marked på Slurpen

På Slurpen var det et yrende liv i dag og jeg ruslet ned for å se på markedet. Da jeg dro hjem på fredag så jeg at det var tyrkisk mat- og håndverksmesse der, men hadde ikke trodd at det varte helt til i dag, noe det gjorde.

Det ble akkurat som å gå rundt nede i Tyrkia. Overalt summet det i tyrkisk og jeg følte meg nesten «hjemme» i denne kakafonien av lyd.

Her satt damene og kjevlet ut deig til ekmek, gözleme, börek og alt det andre tyrkerne er vant til. Ekmek er forresten brød på tyrkisk, Gözleme er som en stor pannekake som de fyller med salat, feta og kanskje litt kjøtt. De finnes i mange varianter og er kjempegode. Börek har etterhvert blitt vanlig også i Norge.  Luktene var nesten som i Tyrkia. Her ble det grillet og servert tyrkisk mat. Spennende, bare synd at jeg ikke visste om dette tidligere slik at jeg kunne ha satt av skikkelig tid til det.

Tyrkisk kebab smakte godt

1 kommentar

  1. Messen pågår for fulltt i år også så både du og alle lesere som leser dette er velkommen.Startet på onsdao 1.juni og var tom mandag 6.juni.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: