Vel hjemme i dag fikk jeg se dette motivet da jeg gikk ut av bilen. Man må jo ta bilde av det.

Faktisk er det veldig rart å tenke på at folk har ruslet rundt der oppe og at de har kunnet se ned eller opp på jorden. Det begynner å bli en del år siden de var der og det ble aldri noen aktive kolonier der oppe som man den gang trodde det skulle bli.
For 30 år siden var man i stand til sende mennesker til månen og i dag greier man ikke engang å kjøre togene fra Trondheim til Oslo uten at det blir strømbrudd og folk blir sittende flere timer i bitende kulde på Otta. Nå sier NSB at de har hatt flere slike hendelser i det siste.

Stillestående tog
For noen år siden tok jeg toget fra Halden til Oslo en søndag ettermiddag, men vi kom ikke langt med det nye togsettet før det var full stopp. Strømavtageren på toppen av toget streiket i kulda. Det samme skjer nå sies det. Redningen for oss på toget den gangen var et gammelt lok som kom fra Sarpsborg og hentet oss. Det dro oss innover til linjene ble bedre(lå mye is og snø på de) og strømavtageren greide å få tak i strømmen igjen. Nye moderne tog ser kanskje flotte ut, men i vinterlandet Norge hadde det kanskje vært ok om man hadde hatt utstyr som var beregnet for kulde? Det gamle loket greide å ta ned strøm uten problem. Utvikling er ikke alltid til det bedre selv om det ser penere ut.

De nye trikkene i Oslo tålte heller ikke kulde viste det seg da de ble satt i drift for noen år siden og dyre modifikasjoner måtte til, kunne man den gang lese i avisene. Gjentar historien seg hele tiden eller ser jeg bare spøkelser på høylys dag?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: