Nyttår på fjellet med «ekstremkulde»:-))

I år har vi bestemt oss for å feire nyttår helt alene og det i vogna på fjellet. Normalt er vi jo nede i lavlandet og feirer med venner, men i år ville det seg anderledes og da dro vi til fjells. Siden vi har helårsplass her på Skei Caravan og forholdene er topp så bestemte vi oss for å ta turen hit noen dager.

Kona og jeg kommer nok ikke til å ha de helt store kulinariske utskeielsene her i vogna, men litt mat har vi jo handlet inn for nyttårsfesten. Store festen blir det nok ikke når to mennesker skal feire, men det kommer ikke til å legge noen demper på stemningen. Vi trives godt sammen og etter 35 års ekteskap klarer vi nok en nyttårsaften alene:-)
Været her oppe er helt topp. Temperaturen er av det ekstreme slaget har jeg hørt for avisene er jo fulle av slike utsagn som at ekstremtemperaturer herjer Øst-Norge for tiden. De journalistene kan ikke være tørre bak øra enda for -20 er da ikke kaldt? De har vokst opp med vintere med varmegrader og all kunnskap om å kle seg for vinter i Norge har gått tapt i deres generasjon. De fleste av dem er vant til glorete vintermoteklær som passer i bakken og på «afterski», men til bruk i kulde duger ikke slikt jåleri.

Liv kan gå tapt, barn bør ikke gå ut osv., maken til skremselspropaganda.
Slikt blir vi foret med hver dag i avisene for tida. Vi har hatt noen vintere med mildere klima, men det er da ikke så mange åra siden det var helt vanlig med store snømenger og kulde i massevis. I alle mine år på grunnskolen i Sarpsborg (60-68) brukte jeg vinterstid både ski og spark til Kruseløkka skole som lå midt nede i byen. Da hadde vi også mulighet til å gå på skøyter på stadion hver kveld på naturis! Den gangen tålte vi kulda, antagelig fordi vi hadde klær som kunne takle den.

Legg igjen en kommentar