Fredagstur til Batteriveien i Råde

I dag ble det bestemt at kona og jeg tok en tur til venner utenfor Sarpsborg for å gå på nye steder og da ble det en tur langs Batteriveien. Her finner man ikke batterier i dagens betydning, men dette er er militære batterier bygget i perioden før 1905 fordi man fryktet en krig med svenskene.
Her besøkte vi Høyåsbatteriet og Gylleråsbatteriet. De militære stillingene ligger fint til og det er et veldig lett terreng å gå tur i. Den gamle militære veien er godt laget og ligger like fin i dag som antagelig den gangen.

Panorama av Gylleråsbatteriet

Dette batteriet lå helt på enden av turen vår og på veien tilbake til bilen gikk vi innom Høyåsbatteriet. Her var ikke skogen foran batteriet ryddet på mange år og det hadde grodd opp mange trær som hindret mye av utsikten ned mot E6 og vei 118.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: