Tur inn til Grøte

Onsdag 9 mars var det som vanlig tur med gågruppa vi er med i. Denne gangen gikk turen langt opp i Torpedalen og vi gikk inn til Grøte.

Her er turen vi gikk.

Selve rundturen her er rett under 6 km og vi fant denne turen i boka til Morten Paulsen. Store deler av turen går på fin skogsvei og et lite stykke mellom Engkasene og Grøte er det en grei sti gjennom skogen. Meget lett løype å gå. Stedet Engkasene er ikke så veldig lett å finne og vi gikk faktisk litt forbi der vi skulle ta inn på stien mot Grøte. Det lå en del snø i skogen og stien ble dermed gjemt. Vi kom oss ned til Slorer gård og skjønte at vi hadde gått for langt og ruslet opp bakken igjen. Da var appen Ut.no god å ha og på den så vi hvor stien skulle gå inn. Da vasset vi i litt snø og stien kom etterhvert til syne. Resten av den var meget lett å følge helt frem til tunet på Grøte. Fra Grøte går skogsveien rett tilbake til hovedveien hvor vi hadde parkert.

Motiv fra tunet på Grøte.

Grøte var et bruk under Slorer gård og husa på Grøte brant ned i 1987 pga en gressbrann som tok overhånd.

Tid for lunsj

Her fant vi et sted å ta lunsjen og det var også en bålplass her vi benyttet. Noen få vedpinner har vi alltid med i sekkene våre slik at vi kan få startet et lite bål der det er mulig. I dag er det bygd opp to små bygninger her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: