Helios 44M-4 2/58

Kanskje en litt merkelig overskrift for mange, men dette er betegnelsen på en «russisk» linse som igjen er en kopi av linser fra Zeissfabrikken som lå i tidligere DDR. Oppskriften på denne populære linsa ble brukt i mang en optisk industri i Sovjetunionen. Disse linsene kan man nå få kjøpt for en ganske rimelige penge, noen hundrelapper bare. Forrige dagen fikk jeg et eksemplar av denne også og det skal bli moro å prøve den. Foreløpig har jeg bare montert den på ett av kameraene mine og tatt noen få bilder. De ser helt ok ut. Jeg har tenkt å bruke den til mitt BMPCC 4K(Blackmagic) som benytter M4/3-fatning. Helioslinsa er levert med M42(gjenger) og en overgang til andre system er ikke noe problem. Foreløpig har jeg til M4/3 og til Sony.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: