Frisk morgentur

Jeg begynte dagen bra i dag. Tidlig opp som vanlig og deretter er det å rydde inn oppvasken fra maskinen for så å fylle den opp hvis det er noe som ikke fikk plass kvelden før. Gjennom årene har det blitt en fast rutine å rydde kjøkkenet om morgenen. Mange vil gjerne ha kjøkkenet helt ryddig før man legger seg, men jeg pusler med det tidlig om morgenen mens kona sover.

Da oppvasken var vel i havn og en ny maskin var fylt opp med gryter gikk jeg ut en tur.
Lue, vanter og god jakke, samt gåstaver og jeg var nesten klar. Hodetelefon og lydboka; Lars Monsen – Mitt liv, da var jeg klar.
Opp gjennom årene har jeg fulgt med litt på Lars Monsen og det er virkelig ok å se seriene hans og hvordan han mestrer naturen. Det er slikt som inspirerer. Det jeg rakk å høre av boka på denne turen ga mersmak og jeg skal kose meg med resten av den de kommende dager når jeg går turer.
Som pensjonist har jeg tenkt å bruke mye av tiden min ute i naturen og det er alltid ok å se hvordan andre gjør det. Jeg skal på ingen måte prøve å måle meg med noen av disse jeg følger med på, men det siste året har det blitt mange turer ut med bålbrenning og kaffekoking. Roen når man sitter ute ved et vann og hører knitringen er utrolig god. Siden jeg også er så interessert i foto/film så drar jeg alltid på noe slikt utstyr og det blir en del bilder eller film å redigere i ettertid.

Jeg følger noen få på Youtube som er ivrige friluftsmennesker. To av dem er fra Sverige og en fra England.
Se gjerne på deres filmer:
Erik Normark, Swedwoods og Kent Survival.

Disse tre (det finnes mange andre som er bra også), følger jeg fast og de inspirer veldig til å komme seg ut i naturen.

Nedenfor følger en video fra hver av dem:

Erik Normark

Svensk turgåer som ikke prater på filmen. Her er det kun naturens lyder som høres. Fantastiske filmer han lager.

Kent Survival

Engelsk naturelsker som blant annet er veldig god på å lage mat ute i naturen.

Swedwoods

Svensk turgåer som heller ikke prater på filmene. Naturens egne lyder kommer godt frem.

Som sagt har jeg ingen intensjon om å bli som noen av disse, men det å komme seg ut er topp. Jeg har anskaffet godt med utstyr det siste året og har det meste av det jeg trenger for å ha det godt og varmt ute, men det er to ting som gjenstår; en god ryggsekk og en god sovepose. Jeg har begge deler i dag, men det er rom for forbedring. Her er det mye å velge i, men jeg skal ikke ha det råeste, det er det ikke behov for, men noe som fungerer greit blir nok bra. Finn.no har mye å velge i så det blir nok å kjøpe seg en sekk der. Vi får se hva det blir til og jeg har ikke tenkt å begynne med ekstrem overnatting ute i en regntung vintersesong her i søndre Østfold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: