Tirsdag 15. sept 2020

Jeg har begynt å pendle med tog igjen. I dag er det andre dagen med togreise i stedet for å bruke bil til jobben. Bilkjøring Halden-Oslo-Halden er ikke noe stort ønske hos meg, men slik situasjonen har vært så har det vært eneste løsning for å komme seg trygt til jobben.
Munnbind er anskaffet og jeg har innrettet meg etter råd fra myndighetene.

Bruk av munnbind har forundret meg litt. I går så jeg ett menneske på vei hjem med munnbind, i dag var situasjonen en litt annen, men allikevel merkelig.
Jeg gikk på toget i Halden og satt meg alene i kupéen. Etterhvert kom det en dame til også med munnbind. I Sarpsborg og Fredrikstad kom det på flere passasjerer og alle var uten munnbind. Så setter de seg på setene sine og enkelte av dem finner frem et munnbind som de tar på seg der de sitter alene i sitt dobbelsete. Dette skjer ved flere stasjoner innover. Når vi så kommer til Oslo S tar de av seg munnbindet mens de sitter i setet for deretter å stille seg tett i kø for å gå av toget. Hvilken effekt har bruk av munnbind da? Jeg la merke til at det var tre av oss som beholdt munnbindet på.

Ellers var det uvanlig varmt i dag også. Jeg gikk ut døra hjemme ca. 04:25 og det var 14 grader. Turen til stasjonen gikk greit unna, men skyene i sør-øst så skumle og mørke ut, men det var ikke noe nedbør mens jeg gikk til byen. Det var ingen rådyr å se i dag, heller ikke andre dyr. Morgenen var nok stille for de fleste da det nesten ikke var noe biltrafikk langs Risumsletta heller. Der pleier det å være en del trafikk ved den tiden på morgenen og det er alltid litt gøy å se hvor langt enkelte biler kan hoppe på fartsdumpene i 40-sona der. Som alle vet gjelder ikke fartsregler så tidlig på dagen, men det vet jo ikke fartsdumpene noe om så de ligger bare der og hjelper til med at enkelte biler får en aldri så liten flytur:-)
Lokalkjente har jo lært å bråbremse foran disse puklene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: