Søndag 24. mai 2020

Ute er det 10 grader og regn.
Om ikke lenge er det juni og det skal være sommer sies det, men vi får se. Nå håper jeg jo at årets sommer blir ok så lenge man ikke kan reise sydover til varmere strøk. For vår del er dette uproblematisk da vi har det bra her vi bor. Egen hage, fin uteplass og en campingvogn ved kysten bare 7-8 minutter unna der vi bor. Vi kan ikke klage på noe. Dessuten så trives vi hjemme. Derimot synes jeg det er trist for alle som bor i trange leiligheter i byer og som ikke har noe annet sted å dra til enn kanskje syden, noe de muligens gjør hvert år.

Ferie i Norge

Ferie i Norge er for alle med god råd

Ferie i Norge er bare for de med meget god økonomi. Bare bompengene for en liten tur rundt i Norge vil gå på flere tusen(vet av egen erfaring ved kjøring i jobbsammenheng gjennom mange år). I tillegg er mat og hotellopphold i Norge blant noe av det dyreste som finnes. Nå ser jeg at enkelte hotell i storbyene tilbyr rom og mat til en samlet fornuftig pris, men det er ingen av hotellene rundt i landet generelt som har gått ut med noe tilbud som jeg har fått med meg. Her om dagen så jeg en som skrev i avisene at de hadde vært på et hotell hvor de hadde forlangt 400,- pr. middagsrett i restauranten og det var uten drikke. Hvis en familie skal spise på et slikt sted så kan man fort regne ut hva det vil koste og så kommer rommene i tillegg. Et par netter på denne måten og man har til en meget god ferieuke i syden.
Av egen erfaring med tusenvis av hotellovernattinger gjennom 30 år i jobben, så vet jeg at det er dyrt på hotell og maten er en drøy utgift. Av den grunn har jeg selv vanligvis vært innom den lokale matbutikken og handlet mat og drikke som jeg har inntatt på hotellrommet mens jeg jobbet og forberedte neste arbeidsdag. Det ble spart mye penger på den måten. Vanligvis så koster en middag fra 250,- til 350,-, litt avhengig av type hotell og jeg synes faktisk det er altfor mye bare for å stille sulten når man kommer frem til det neste hotellet på reisen.
Jeg ser i avisene om dagen at norsk turistnæring håper at nordmenn skal redde sesongen, men det kan hende at de ikke får det ønsket oppfylt. Derimot tror jeg nok at campingplassene kan oppleve en ny «vår» i tilstrømming, men enkelte steder er det ikke tillatt å ta inn annet enn faste gjester, så her har vi kanskje også et problem? Salg av telt og hengekøyer har eksplodert leste jeg også ett sted, hvis man kan stole på alt man leser da:-) Betyr dette at mange kommer til å overnatte i naturen? Ikke umulig, men da finner vel myndighetene på noen nye forbud for å hindre dette. Toaletter langs veiene er jo også et problem, de er vanligvis stengt fordi man ikke har ressurser til å vaske dem. De som er åpne er ofte i en slik tilstand at jeg har reist videre og funnet en bensinstasjon når jeg har trengt å utføre slike ærender.
Så ferie i Norge er kanskje ikke det som står høyest på min ønskeliste akkurat nå. Norge er et vakkert land og det er flott å reise rundt, bare synd at kostnadsnivået vårt er så høyt som det er. Turister som kommer hit gir jo også uttrykk av at de er sjokkerte over prisene og det er noe de tar med seg hjem. Dårlig reklame!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: