Inneklemte dager og neste ferie

Hver mai er det en slik inneklemt fredag da Kristi Himmelfartsdag alltid faller på en torsdag. Jeg har vel egentlig all mulighet til å ta meg fri idag, men skal jobbe ca. halv dag. Fordelene med hjemmekontor og den jobben jeg har er at nesten alt kan gjøres fra tastaturet. Tidligere har jeg reist mye ut til kunder for å treffe dem, holde kurs osv., men nå gjøres alt det via Teams. Systemet fungerer utmerket og jeg sparer jo enormt i reisetid. Selvfølgelig er det trist å ikke treffe kundene og jeg hadde beregnet å bruke denne våren og høsten til en siste rundreise til en del av våre kunder før jeg pensjonerer meg. Slik ble det altså ikke. På en måte har dette blitt en brå overgang til hva jeg kan forvente som pensjonist; – det å være hjemme. Hvor mye reising vi kommer til å foreta oss er ikke avgjort og her spiller helse og fremtidig økonomi inn.

Ferie som pensjonister

Stine og Johanna i Kusdasi(2019)

Gjennom de siste årene har kona og jeg reist en god del og Tyrkia (egne bilder) har blitt vårt favorittland. Det er alltid byen Kusadasi vi reiser tilbake til, for det var stedet vi besøkte ved vårt første besøk i 2007. Siden har dette blitt vårt utgangspunkt. Her har vi med årene fått gode venner og de treffer vi alltid når vi er der.

Vi har vært heldige og fått reise mye rundt i selve landet. Kona har lært seg noe av språket i løpet av årene og det hjelper på når vi reiser langt utenom tradisjonelle turistmål hvor engelsk ikke så lett kan benyttes. På noen av disse turene har også våre tyrkiske venner blitt med og det gjør at vi får en endra bedre opplevelse av landet enn hva vi selv kunne ha fått til. Overalt vi har reist har vi møtt velvilje og fått topp service. Maten er jo en opplevelse i seg selv, den må oppleves. Vi har så vidt vært innom såkalte turiststeder, men oppdaget tidlig at det ikke var noe for oss.

Vi håper jo at pensjonisttilværelsen kan brukes til nye besøk i Tyrkia, men nå er det bare å avvente det hele. I år(2020) blir det ingen tur ut av landet, muligens med ett unntak at det skal handles inn litt mat på Nordbysenteret når grensene åpner igjen:-)

Formiddag på Long Beach og vi skal spise tyrkisk frokost med våre venner på Kumsal.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: