Forsøpling

Forurensning og forsøpling er mye i folks bevisshet for tiden, men det virker bare som om det er kun på overflaten. Ofte ser jeg folk som slipper papirbiter, snusposer, sigarettstumper osv. på stedet de går. Vanligvis sier jeg da: Hei, du mistet noe og peker på søppelet de kastet fra seg. Reaksjonene er alltid omtrent slik: det har du f* ikke noe med og de går videre mens søppelet ligger igjen. Jeg lurer på hvor mange av disse som i den andre enden fordømmer mennesker som de mener er med på å forurense; kjøre el-bil, dieselbil osv. 🙂 Ofte ser jeg dessverre at det er god avstand mellom liv og lære.

Selv kaster jeg aldri noe på bakken der jeg går, men det er fristende å gjøre det. Når man finner en søppelkasse er den som regel overfull og det ligger mye avfall på bakken. Vi betaler i dyre dommer med renovasjonsavgifter, men søppelbøttene er fulle. Hvor skal vi da legge fra oss småsøppelet vi produserer når vi er ute?

I dag var jeg en tur nede på søppelmottaket for å legge fra meg avfall vi samler opp hjemme og fant et unntak jeg ofte ikke ser. Containerene var tomme!! Ofte når vi er innom er de smekkfulle og folk setter fra seg søppel på utsiden av containerene. Det er ikke oppmuntrende for å legge fra seg søppel når kommunene ikke sørger for at det er mulig å kaste søppelet.

For mange år siden (2000) da min datter var på universitetet i Anger i Frankrike skulle jeg gå ut med søppelet for henne og lurte på hvor søppelkassen var. Ingen søppelkasse sa hun, bare knyt igjen posen og sett den utenfor døra nede på fortauet. Hver morgen kommer søppelbilen og tar med seg det som ble stablet der. Systemet fungerte utmerket! Så enkelt kan det nok ikke være her:-( Tenk, søppeltømming hver dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: