Det lysner

Dagen sniker seg frem og lyset følger med. Langsomt, men like sikkert hvert år så kommer sola tilbake over horisonten. The Flat Earth Society mener jo at jorden er flat og at solen derfor ikke kommer tilbake på denne måten. Lesing av deres litteratur er fornøyelig, men jeg skjønner jo ikke at det er mulig å ta slike meninger seriøst. Dem om det. Når man sitter der oppe i flyet og ser jorden krumme seg så er det en illusjon vi opplever. Må være en dyktig illusjonist som opptrer hele tiden. 🙂
Selv gleder jeg meg over at lyset kommer tilbake og at dagen blir litt lenger. I Norge er vi i den merkelige situasjonen at når vi går mot sommer og muligens brukbare temperaturer så snur sola igjen. Den mener nok at nok er nok for oss:-) Så når vi går over i juli og ferietid blir hver kveld og morgen litt mørkere enn den forrige. Forleden leste jeg en god kronikk om de tidlige nordmenn som slo seg ned her opp. Her ble det spurt: Hva var galt med våre forfedre som gjorde at de ikke stoppet nede i Europa og slo seg til i varmere strøk istedet for å klore seg fast her oppe i kulde, is og snø?
Jo man kan lure, men det fører ikke til noenting. Nå reiser vi derimot sydover til varmere strøk, såkalte harrysteder -i følge en finsk sosionom – og lever ut vår harrygener der. Sosionissen er sikkert oppflasket på finsk fjernsynsteater og derfor kanskje litt unnskyldt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: