Regntunge dager

Været er ikke helt av vintertypen her sydpå og derfor gleder jeg meg til at den årlige rundturen i nord straks skal begynne. Torsdag 18. feb går turen via Sverige og Finland før jeg kommer til Kirkenes på søndag ettermiddag. Dette er en tur jeg nå har gjort i 18 år tror jeg og det er like ok hver gang. Snø, vind og tøft vær gjør meg ingenting og er man godt kledd og skodd så går det bra.

Bilen pakkes med mye klær og jeg har alltid sovepose, ekstra tykke klær og støvler med. Mat og vann finnes også i bilen, så skulle jeg bli stående en dag eller to så er det ingen krise.

Mer enn en gang har jeg sittet på en rasteplass langt oppe i nord og kokt meg suppe på nattestider. En liten primus er med og når man finner en slik nedsnødd rasteplass er det bare å fjerne litt snø og slå seg ned. Kulde er ikke noe problem så lenge man er godt kledd. Når man sitter slik i «ødemarken» og ser en klar stjernehimmel over seg så er det en fantastisk opplevelse. Den eneste lyden man hører er fresingen fra stormkjøkkenet som forteller at suppen snart er varm.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: