Tøff tøff sa toget

Det var nok i gamle dager ja. Nå glir det stille avgårde og lager ikke rare uvesenet ut av seg. Elektriske krefter får det til å rulle stille frem over skinnene hvor det i gamle dager skulle store mengder kull og vann for å få litt liv i disse monstrene. Nå har jeg kun kjørt damplokomotiv på museum så det er jo ikke store erfaringen jeg har med den typen transport. I yngre dager brukte jeg mye tog og kjøreopplevelsen var en ganske annen da, selvom elektriske tog ble benyttet. Dårlige seter, skranglete vogner og en innetemperatur man aldri ble klok på. Som riktig ung husker jeg vinduene hvor lærremmer ble brukt til å heve og senke dem. Litt annen standard i dag – heldigvis.
Togene er fyllt av litt andre lyder nå – pratende mennesker, bare synd at de sjelden prater med hverandre. Som regel prater de inn i en liten flat metallboks de holder opp til øret eller hvis de er virkelig tøffe, holder den foran munnen og prater høyt så alle hører både deg og den som er inne i denne boksen. Utrolig hvor mye «kuuuul» informasjon man kan få på den måten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: