Egypt – uro og kriser

Skumle tilstander i Egypt. Opprør og demonstrasjoner – hva skjer i verden i dag? At noe stort er på gang er jeg nesten ikke i tvil om. Går det virkelig mot et ragnarokk som vil forandre alt det vi kjenner i dag?
I natt kuttet Egypt internett og det er jo kjente metoder fra diktatoriske myndigheter at de vil kneble befolkningen og deres tilgang på informasjon. I et så opplyst samfunn som Egypt spørs det nok ikke om dette vil slå motsatt ut. Flere kommer til å trekke ut i gatene for å demonstrere mot enda en undertrykkelse fra myndighetene.
Som ferieland er det vel heller tvilsomt om mange vil benytte dette som et mulig feriested i nærmeste fremtid, også med store økonomiske konsekvenser for landet. De som er på ferie der har vel også problem med å få betalt, ta ut penger osv. nå når linjene er stengt.
Hele verden ser ut til å være i opprør og i USA skal motparten prøve å avskaffe helsereformen som Obama innførte fordi de mener det er kommunisme!!!
Slik kan altså forskjellige politiske leire ha totalt forskjellig inntrykk og mening om politiske motsetninger. Stakkars mennesker.

Tunisia
Tunisia er også et land med store omveltninger for tiden og der har opprøret kommet litt lenger enn i Egypt. Presidenten og hans frue har rømt og landet er i en spennende fase nå. Selv om jeg selv ikke er særlig politisk interessert er det ok å følge med på samtidshistorie. Omveltninger vil det alltid være, men ikke at det så voldelig som nå.
To andre land jeg regner med det vil bli endringer i også, er Nord-Korea og Burma. Skulle ikke forundre meg at disse to landene også kommer til å oppleve omveltninger i år. Det kan nesten virke som om det er bølge med opprør som går gjennom befolkninger som har vært undertrykket og at nå har kokepunktet endelig blitt nådd.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: