Kveldsmat på rommet

Kveldsmaten er servert

Bordet er dekket og klart for kveldsmat. I dag ble det nesten et lite gourmet-måltid:-) Brød, skivet ost fra Synnøve, Kokt skinke og noen italienere i boks, såkalt italienersalat.

Hvorfor er jeg ikke nede i matsalen på hotellet og koser meg med bordets gleder der? Ja, du kan lure, men ikke jeg. Det hender jeg spiser middag på hotell rundt omkring, men med de prisene de fleste norske hotell tar nå så føles det som om man blir ranet bare for å få en tallerken med lite mat. Fra 250 til 400 for en designermiddag er ikke uvanlig, men nå skal det sies at du ofte kan få kjøpt en hamburger eller annen smårett for kun 150-185. Disse prisene er selvfølgelig uten noe drikke så sant du ikke bare tar vann da.
Veldig mange tar ofte et glass øl eller et glass vin til maten og da øker prisen fort med 80-100 ekstra. Jeg aner ikke hvor mange matsaler jeg har sittet i på kveldene gjennom 20 år og sett på folkelivet der, unnskyld mangelen på folkeliv 🙂
Hotellene må jo tjene veldig bra på det de drar inn på matprisene sine?
«Prisene må være så høye for at vi skal tjene noe», det var det en kelner sa til meg på et hotell i Norge. Da stilte jeg et enkelt spørsmål og lurte hvor mye de hadde tjent i kveld? Svaret var ingenting, og grunnen? Jo jeg var alene i matsalen hele kvelden og var den eneste som bestilte og betalte for en middagsrett. Det jeg lurer på er hvor mye de hadde tapt den kvelden på å lage delvis ferdig mat de kanskje kom til å selge i løpet av kvelden. Jeg tror at hvis prisene hadde vært langt lavere hadde flere benyttet seg av tilbudet. På enkelte steder hadde kanskje også lokalbefolkningen gått ut og spist middag? Mange jeg snakker som også bor på hotell mye i løpet av året sier at de dropper middagene nettopp pga prisene. Enkelte hotell har gratis kveldsmat med enkel servering og hva skjer der på kvelden? Jo det er fullt, så det er klart det er et behov.

Frem for måltid som kan spises til en fornuftig pris. Designermat er ok når man oppsøker det, men en enkel dagens middag hadde de fleste vært glade for. Det er ikke alle som spør kelneren om de har et Chambré Separé når de kommer gående med noen de skal «impregnere» på og ikke aner noen ting om hvordan man oppfører seg på et slikt sted:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: