Tirsdag 19. okt. 2010

Dette året går også mot sin slutt og det gjør turen min i nord også. I dag er det et besøk i Børselv igjen før turen går innom Nordreisa i morgen formiddag. Deretter er det bare å kjøre vel ett par hundre mil hjemover. Lydbøker er en god ting.

Nå er frokosten på vertshuset i Porsanger over og kofferten pakkes. Det er fagforummøte for de videregående skolene i Finnmark  i dag og det skjer på Kvensk institutt på Børselv. Jeg har aldri besøkt instituttet før og de er også kunder av meg. Dessuten har instituttet fått en ny leder siden sist jeg hilste på folk derifra og det skal bli ok å treffe henne i dag.

Det har b låst kraftig i natt og til tider knaket det godt i bygningen, men nå har alt løyet og sola titter opp over horisonten i øst. Dette blir nok en flott dag.

Lillehammer

Jeg ser av nyhetene at Lillehammer er utpekt som den verste byen når det gjelder ryggeskader med bil og ordføreren skylder på glatte veier og tilreisende. Ja ja, kanskje hun skulle sørge for at det ble strødd og måkt litt kanskje istedet for å legge skylda på tilreisende. Da blir det jo bare for alle å holde seg unne Lillehammer heretter så får de vel en mye bedre statistikk. Ut i fra det hun sier er det jo helt utenkelig at det er byens egne innbyggere som forårsaker dette. Forsikringsselskapene kunne glatt ha bedret på infoverdien i statistikken hvis de hadde opplyst postnummer på eiere til de bilene som sender inn skademelding pga ryggeulykker. Da kunne man ha fastslått at det bare er tilreisende som er årsaken til skadene:-)

At en ordfører kan uttale seg slik er ganske utrolig. Jeg trodde Lillehammer også levde av tilreisende og turister, men når de rygger i stykker byen hennes er de kanskje ikke så velkomne allikevel?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: