En flott dag i Denizli

Dagen startet med frokost i Camlik Park. Cam er det samme som kongle på norsk. Tyrkisk frokost med te er bare helt topp og i landlige omgivelser med springvann rett bak ryggen ble det en herlig frokost.

Etter frokost dro vi en tur inn til sentrum for å handle på markedet eller basaren som det også kalles. Søndagen har sin egen markdesplass og der var det fullt av folk. Vi startet med en nylaget iskald slush av kirsebær. Her var det ingen moderne maskiner og essenser. En stor isblokk var pakket godt inn og her ble det hakket is som ble knust til snø før den ble blandet med tyrkiske kirsebær. Smaken var helt topp.

Norske helsemyndigheter hadde gått bananas her. Denne vannkrukka stod ved serveringen i skyggen og koppen var til allmen bruk. De lurte på om dette var bvanlig i Norge og da måtte vi forklare myndigheters suyn på slikt. De smilte og fortalte samtidig at i Tyrkia er det forbudt å gi salt og sukker til unger under 10 mnd. Det er skadelig for barna og de skal bare ha ren mat. Hjemme er vel all ferdigmat blandet med salt, sukker og E-stoffer så det rekker tror jeg?

Picninc i en sauna.
Etter å ha handlet på markedet dro vil tilbake til Camlik Park, til picnicområdet. Stedet krydde av folk og tyrkere er flinke til å gå og benytte parkene sine. Inne i Denizi er vi en del mil fra havet og denne dagen var det vinstille også. Når tempen ligger godt oppe på 40-tallet merker man jo at det pipler litt her og der. Dette måtte nesten være som å ha picninc i en badstue. Timene fløy fort og vi nøt hele tiden.

Ferske hasselnøtter har jeg faktisk ikke spist før og det var deilig. Slik ser de ut når de høstes fra trærne.

Tuana elsker Karpus – vannmelon og smattet iherdig på godsakene.

Familie til våre venner kom innom da det var på tur fra Alanya til Izmir. De ville hilse på og kom til parken der vi satt. De hadde med seg appelsiner de hadde plukket fra egne trær samme morgenen. Gjett om de smakte:-) På bildet laget de sandwicher til oss. Hjemmebakt brød med ferske grønnsaker på. Sunt var det, men for en smak. Synd vi ikke har slikt til vanlig i Norge. Bare tomatene er en smaksbombe i seg selv her nede.
Klokka gikk fort og siden bussen skulle gå 17:30 var det bare å pakke sammen for å rekke den.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: