Hvite striper

Jeg undrer meg mer og mer over de hvite stripene på parkeringsplassene utenfor butikker og kjøpesentere. Jeg har alltid trodd at de er til for å vise en bås hvor bilen skal stå, slik at det blir plass til flest mulig biler. I dag igjen så jeg helt annen bruk av disse stripene. Folk i «alle» aldre kommer med bilen og parkerer midt over en stripe slik at de tar to plasser.  Dette ser jeg stadig oftere og lurer på om det er en generell trend i samfunnet om å bare tenke på seg selv? Det merkelige er at det nok flest voksne menn som gjør dette, samtidig som det også er en viss standard på bilen. Igjen kanskje et uttrykk for at man hever seg over vanlige spilleregler?

For ikke så lenge siden stod jeg utenfor en butikk og ventet og det var en handicap-plass der. En ung mann vrengte inn på plassen og spratt ut av bilen og var på vei til å gå inn i butikken. Burde du ikke legge ut skiltet i vinduet som viser at du har lov til å stå der, sa jeg og smilte så pent. Det skal du f… ikke bry deg med sa han. Nei, helt greit det sa jeg, jeg trenger ikke den plassen, men det kunne jo hende at det kom noen som trengte den. Han parkerte hvor han ville og ga fullstendig f… (han brukte f-ordet konstant)  i de handicappede, sa han og gikk inn i butikken.

Det var noen andre der som også så og hørte dette, de bare ristet på hodet og mumlet noe om idioter og egenrådige folk i trafikken.

Jeg har aldri skjønt at det skal være så vanskelig å vise litt hensyn til andre. For mange er det meg først og deretter meg igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: