I går etter at opplæringen var ferdig i Stavanger satt jeg kursen mot Tistedal. Kjøreturen ble meget hvit. Bare noen få mil utenfor Stavanger begynte snøværet og det holdt på til jeg var hjemme i Tistedal i natt.

Følgende er utskrift fra GPSn som surret og gikk under hele kjøreturen.

Date:18. feb. 2010 3:45 pm
Distance:630 kilometers
Elapsed Time:9:57:17
Avg Speed:63,3 km/h
Max Speed:86,7 km/h
Avg Pace:00′ 57″ per km
Min Altitude:29 m
Max Altitude:297 m
Start Time:2010-02-18T14:45:01Z
Start Location:Latitude:58.858112º NLongitude:5.711321º E
End Time:2010-02-19T00:42:18Z
End Location:Latitude:59.118697º NLongitude:11.422977º E
************************
Skøyteis

Som sagt ble turen hvit og glatt. Litt sør for Kristiansand og helt opp mot Drammen var det så glatt på veien at du antagelig kunne ha gått på skøyter på asfalten. Trafikken gikk veldig stille og rolig og det virvlet opp snø fra veien samtidig som det blåste og snødde kraftig. De eneste i går kveld som ikke tok hensyn til dette var trailerne som foretok forbikjøringer og forsvant. Hver gang en av disse doningene dundret forbi blåste de opp så mye snø at den andre trafikken stoppet totalt opp. Sikten var null. Slikt kan man altså oppleve av profesjonelle sjåfører.
Flere av disse trailerne tok vi igjen i bakker der de stod og spant.

Krappe svinger
En utenlandsk trailer dundret forbi på E18 og skapte det samme snøkaoset som andre av sin størrelse og forsvant. Ja, ja tenkte jeg og koste meg med min lydbok, kø av biler og en hastighet som var ca. 60 km i 100-sona.
Noen mil senere da vi kom til 50-sona ved avkjøringa til Vegårshei så tok køen igjen doningen med raketten i baken. Han hadde tydligvis pløyd gjennom trafikkøya, over venstre kjørebane og ut i grøfta/bakken på andre siden. Den skarpe høyresvingen ved de to bensinstasjonene hadde tydligvis ikke vært slak nok med den farta han holdt og glatta på veien var nok heller ikke tilpasset hastigheten. En politibil hadde allerede kommet til og sperret veien i sørgående retning.

Flinke brøytemannskaper
Resten av turen var helt udramatisk, men brøytemannskapene hadde mye å gjøre. De var flinke og det var ikke få brøytebiler jeg så i løpet av natta. Det gikk ikke så fort med de, men det spillte ingen rolle i det været. På E18 rett nord for Horten lå det to slike brøytebiler og «sperret» veien for trafikken. Enkelte biler kom bakfra og blinket med lysa på brøytebilene. Enkelte prøvde til og med å kjøre sikk-sakk mellom bilene, men oppdaget fort at det ble en stor brøytekant fra den første bilen som den neste tok videre mot høyre. Utrolig hvor travelt enkelte har det:-)
At det skjer ulykker er ikke rart, men det er nok de få som er årsaken til det meste. Trafikken i natt gikk ellers meget stille og rolig der jeg kjørte.

Sommero
Her hjemme i Tistedal er det også mye snø og jeg har vært ute med skuffa for å få unna en del. Særlig tung å fjerne er den brøytekanten som brøytebilenen lager.
Jeg skal nok innrømme at jeg nå ser frem til sommer, men samtidig er det ok med skikkelig snø og ikke det sørpeværet vi normalt har i denne delen av landet.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: