Som Tam

Navnet ligner ikke helt på noe man forbinder med mat, men det er navnet på en restaurant som ligger i Vogstgate 64 på Torshov. De åpnet i november i fjor (2008) og har fått meget bra omtale i aftenposten, blant annet. Jeg er ingen matjournalist, men liker god mat.
I dag var jeg en tur på Som Tam Thai restaurant sammen med noen venner fra jobben og det ble en meget hyggelig stund. Betjening, service og mat var av høy klasse. Det var bare en servitør da vi var der og hun var overalt hele tiden uten at det virket stressende i det hele tatt. Jeg er veldig glad i vann og bestilte isvann ved siden av vinen. Så fort jeg hadde kommet litt ned i glasset var hun der med vannmugga og etterfyllte. Samtidig holdt hun også styr på de andre gjestene i lokalet, men virket hele tiden like avslappet.

Ingen av oss tok forrett og vi gikk rett på hovedretten. Jeg valgte en salatrett til hovedrett. Den ble servert med blekksprut, scampi og kamskjell. Een utsøkt opplevelse. Salaten var ikke kald, men heller ikke varm, altså lun som danskene kaller det. En slik rett blir vanskelig å sammenligne med en vanlig salat, de har ingenting med hverandre å gjøre. Smak og konsistens var rett og slett topp. Jeg liker sterk mat og fikk denne levert med en styrkegrad på «tre chilli» som det heter. Det var helt passe.
De andre tok vanlige varmretter og ut fra sukk og stønn å dømme var de like fornøyd som meg. Det ble spist and, scampi og andre delikatesser og det hele falt i smak for oss alle.
Dessert skulle vi ha og i stedet for å bestille fra menyen ba jeg kelneren å overraske meg. Min dessert ble en risrett med frukt og det smakte som hovedretten – utsøkt.
Hele måltidet ble ømt geleidet ned i halsen med en italiensk hvitvin.

Stedet fortjener absolutt et besøk og jeg vet at dette blir et sted jeg kommer til å besøke om igjen om ikke lenge.
Her kan du lese om restauranten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: