Jordskjelv med tragisk utgang i Italia

Dessverre så ble åpningen av påska alt annet enn Italia hadde håpet på.
En seismolog hadde tidligere i år varslet jordskjelv, men hadde blitt politianmeldt av ordføreren fordi han på den måten spredte frykt blant innbyggerne. Om dette er en sann historie vet jeg ikke, men det referes slik i avisene og skulle det være korrekt bør vel ordføreren anmeldes og aldri mer få slike verv. Uansett så viser TV-bildene at hele byer og landsbyer er jevnet med jorda og mange er døde. Etterskjelva kommer tett og befolkningen lever i frykt i øyeblikket.

Når man selv ikke opplever slike ting blir det umulig å sette seg inn i lidelsene til disse menneskene og med alt vi ser på TV blir slike ting fjernt for oss og vårt følelsesliv. Dessverre, men slik har det blitt. I nyhetene pumpes vi fulle av all elendighet som foregår rundt i verden og kanskje må vi ha et filter som gjør at vi leser  og hører om det, men undertrykker det for at vi kan gå videre med vårt eget liv uten å tenke for mye på det. Mulig at en slik holdning kan bli veldig kynisk, men er det mulig å ta alt slikt innover seg? Ville vi ha fungert i det daglige i det hele tatt? Verden er skjev, gal og mye annet på en gang. Vi mennesker har utviklet de mest utspekulerte metoder for ondskap og vi vet å sette de i system. På et slikt grunnlag leser jeg daglig mange aviser og nyhetskanaler og føler ofte total maktesløshet for hva enkelte kan finne på, men så blir det til at man trekker på skuldrene og fortsetter i sin daglige dont.

Selv er jeg på ferie og koser meg, nyter god mat og har det varmt og godt. Andre steder i verden lever det mennesker under fohold vi ikke kan forestille oss. Faktisk har jeg vært så heldig, hvis man kan bruke et slikt uttrykk, at jeg har fått se hvordan enkelte lever og har lært å sette pris på egen hverdag. Når du ser foreldre med små barn benke seg til på gata for natta og samtidig må tigge for å få mat til sine små og seg selv så blir man ydmyk. Jeg har sett gamle bestemødre stå på gata og selge private eiendeler for å få til et brød slik at de kan ha mat for et par dager videre.

Hva slags verden har vi skapt?

Reblog this post [with Zemanta]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: