Bussen

Busser rusler og går og kommer for det meste frem. Til tross for at det er mye rart og klager så går de nå greit det meste av døgnet.

Morgenens tur til jobben var av det vanlig slaget, folk ser ensomme og forlatte ut der de står i sin ensomhet og skuler ned i bakken eller prøver å se tilfeldig ut av vinduet. Enkelte står nok og «sover» i oppreist tilstand. Stillheten er alltid total, bortsett fra i dag. Jeg tok en tidligere buss en vanlig og på holdeplassen var det en mann med Downs-syndrom. Han smilte og nikket og pratet med folk. Det var tydelig å se hvordan folk dessverre trakk seg unna, de vil liksom ikke risikere å bli snakket til. Det er farlig det! Jeg syntes han muntret opp situasjonen. Han pratet om trivielle ting og virket glad og fornøyd.

Etter noen minutter kom 21bussen, men å gå på var ikke lett. Dørene virket ikke. Det var bare den foran hos sjåføren som virket som den skulle. De andre bakover åpnet seg bare når de selv hadde lyst. Vi kom oss avgårde og på første stopp åpnet plutselig midtdørene seg, men de vill ikke lukke seg igjen. Passasjerer hjalp til å dro de på plass, men hadde du dyttet til dem så hadde de bare åpnet seg. Ikke helt trygt å frakte mennesker med slike dører. Jeg tenkte også hva som kunne skje hvis det brøt ut brann i bussen og dørene hadde lukket seg ordentlig. For på forrige stopp ville de ikke opp i det hele tatt og folk måtte gå inn og ut av fordøra.  Kollektivtransporten her i Oslo har ofte stopp og det er ikke pga stoppesteder. I går var T-banenettet ute av drift i fem timer pga brann i en kabel. Klart at dette kan skje, men se bare på NSB og deres kabler – eller er det Jernbaneverket vi skal hakke på? Man deler opp ansvar og til slutt kan ingen angripes og alle skylder på alle. NSB har alltid rett i sin reklame at – det går alltid et tog, ja for resten står vel?

Apropos jernbane så kunne vi lese her om dagen at Norge er helt på jumboplass når det gjelder utbygging av jernbanenettet vårt. Hvem ville ha fløyet til Trondheim hvis man kunne ha brukt 2 1/2 time med toget? Innsjekking, kontroll, venting, buss/taxi osv., nei jeg hadde satt meg på toget i Oslo sentrum og gått av i Trondheim, Bergen, Stavanger osv. vel 2 timer senere, uthvilt og fornøyd.

Bygg ut nå!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: