2009-01-14_2316_naessArne Næss ble nesten 97 år og var visst i form til det siste. Han har hatt et utrolig liv bak seg og var selv veldig spent på hva døden ville innebære og det vet han nå.

At han allerede som 21-åring tok en mastergrad i filosofi sier ikke rent lite om hans intellekt og sans for filosofi. Han mente at det lekende menneske, homo ludens, var viktig. Det er nok mange i dag som tar alt litt for alvorlig, men han hadde tydligvis også evnen til å «dumme» seg ut når det trengtes.

Jeg hadde jo hørt om hans interesse for fjellklatring, men at han var så dyktig som jeg nå leser om han visste jeg ikke. At han var på toppen av Tirich Mir hadde jeg fått med meg for mange år siden, men hans innføring av faste klatrebolter her i landet var totalt ukjent for meg.  En mangfoldig fyr dette her. Det er ikke alle forunt å bli nesten 100 og samtidig holde seg psykisk og fysisk i form.

Bildet er klippet fra VG.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: