Kategorier
Musikk

YouTube og musikkvideoer

Ser at YouTube må slette lydsporet eller hele filmer de har liggende ute fordi plateselskapene ikke har fått til en kontrakt hvor de tjener nok penger på at YouTube reklamerer for dem.
I alle andre sammenheng i livet koster det å reklamere for et produkt, men musikkbransjen vil også ha betalt for å reklamere for sine egne artister. Ofte når jeg har funnet noe på YouTube og det har vært interessant så har jeg kjøpt musikken for å kunne høre ordentlig på den. Hvem er det som vil lytte til muskk med den kvaliteten YouTube kan levere? Ikke jeg i allefall. Den er bare grei som en teaser.
Når jeg nå får et dårligere utvalg der så blir det mindre plater å bruke penger på. Hjertelig takk til musikkbransjen for at de hjelper meg med å spare mine penger. Dere vil jo ikke ha dem allikevel.:-)
Ofte har jeg lurt på om det er mulig å sende en faktura for lydforurensing til musikkbransjen. Når man ringer til firmaer eller besøker butikker så får du høre musikk hele tiden. Jeg vil ikke høre på slikt møl. Jeg vil ha betalt for å bli tvunget til å lytte på det. Musikkbransjen forlanger at det skal betales avgifter for alt vi må høre på, kanskje vi kunne fakturere de tilbake? Musikken jeg vil høre på kjøper jeg selv.

Av Jens-Chr

66 år og dagpendler. Reiser mye i jobben og har alltid med meg kamera for å ta bilder. Til daglig jobber jeg i Axiell Norge (tidl. Bibliotekenes IT-senter AS) i Oslo og steller der med biblioteksystemet Quria og Mikromarc og webportalen Arena.

2 replies on “YouTube og musikkvideoer”

Ja man kan lure, men tror faktisk du har rett i det siste der ja:-)
Selvom de skulle se på det som avspilling, kan man virkelig ta betalt for noe med slik dårlig avspillingskvalitet?

Liker

Svar

Jeg tror ikke musikkbransjen ser på YouTube som reklame, jeg tror de ser på det som radio – og radiospilling skal man ha betalt for. Nok et eksempel på bransjens fokus på kortsiktig inntjening framfor langsiktig relasjonsbygging.

Lurer på hvordan disse folka hadde klart seg som bønder – de ville antagelig spist såkornet…

Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s