Galskap i handelsstanden

Nå nærmer det seg jul og det skjønner vi jo bare ved å titte på åpningstidene til butikkene. Kjøper folk virkelig mere fordi du kan handle flere timer ekstra hver kveld og til og med i helgene?

Jeg tror faktisk ikke det.
Vi er, sies det, utsatt for en finanskrise og butikkene prøver seg med januarsalg i nov/des for å få fart i omsetningen. Vil det virkelig dra flere folk inn i butikkene og samtidig øke kjøpekraften deres når de nå presser åpningstiden utover kvelden? Hvor ble det av finanskrisa?
Jeg har satt av noen kroner til julehandel og resten går til regninger, de er også blitt forutsigbare, de bare øker:-) Mengden kroner jeg har til luksus er altså låst og åpningstidene vil ikke påvirke mine kjøp.
I stedet opplever handelsstanden slitne arbeidere som er utkjørt når jula kommer og som til slutt ikke orker å være hyggelige mot publikum. Ofta tas den inn vikarer som selvfølgelig er helt uten bransjekunnskap, billig skal det jo være,  og det øker min frustrasjon veldig når du spør etter noe og de titter rart på deg.
Torsdag kveld har butikkene i Halden åpent til 22:00 for deretter å kjøre gjennom helga frem til julaften med sen lukking hver dag. Da blir det altså nesten halvannen uke med slike åpningstider og økt kjøpepress.  Det er sikkert det samme andre steder. Jeg synes synd på de som jobber slik og jeg kommer ikke til å gå sent ut for å legge igjen ekstra penger.

Stine skal inn å handle

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: