Tynset en tirsdags kveld

Ja det er ikke noe galt å være her en tirsdags kveld, men det er stille i gatene. Turen opp hit i dag gikk greit bortsett fra at en trailer prøvde å kjøre meg av veien. Riksvei 3 har blitt en vei med stort sett fri fart virket det som. Rett etter Elverum i 80-sona ble jeg tatt igjen av en trailer i stor fart som la seg ut for å kjøre forbi. At det var rett før en sving brydde den seg ikke om, men da han oppdaget at farten ikke ble stor nok til å komme forbi la han seg bare tilbake inn i fila og jeg stod på bremsene for ikke å få hengeren rett i bilen. Hadde det kommet en bil i mot så hadde det blitt en frontkollisjon med trailer i svingen. Slike folk burde vel egentlig ikke ha sertifikat i det hele tatt? Selv lå jeg hele tiden litt over fartsgrensa for ikke å være noen sinke i forhold til hva fartsgrensa var. Privatbiler som tok meg igjen blåste bare forbi og enkelte hadde nok en hastighet på 130-140km i det de dro forbi og ble borte. Dette er nok en vei det burde ha vært en masse kontroller på. Jeg skulle gjerne ha holdt høyere hastighet, men siden fartsgrensene er som de er så velger jeg å forholde meg til de. Det som er trist er at man blir utsatt for terror av bilister som gir blanke i reglene ved bare å presse seg frem, foreta merkelig forbikjøringer og sette andres liv i fare. Hadde ulykkene bare gått utover dem selv så kunne de gjerne ha fortsatt å kjøre som idioter for min del. Selv tilbakelegger jeg ca. 50000km i året og ser en del merkelig oppførsel i trafikken. Mange ganger er det bare et under at man kommer hel hjem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: