Onsdag 13 februar 2008

Vær: Værmeldinga sier -3 og snø i Trondheim, men når jeg titter ut av vinduet så er det regn og plussgrader.

I avisene ser jeg at NSB lover økt hyppighet og rush av tog etter 2012, hvis de får penger vel og merke. Ja det er lett å love noe før man har fått bevilgningen. Det de ikke sies noe om er prisene på toget, de går selvfølgelig opp. Forrige helg fulgte jeg min mor på toget hjemme i Halden for hun skulle besøke familie i Oslo. Billetten måtte utstedes nøyaktig for de dagene hun skulle reise. Det nyttet ikke å bruke billetten på en annen dag enn den hun bestemte der og da. I gamle dager, før dataalderen kjøpte man en billett og brukte returen når det passet, reisen var jo betalt. Nå står det til og med på billetten at den ikke refunderes heller. Myndighetene raner oss. Vi betaler, men kan ikke bruke toget dagen etter hvis noe kommer i veien. Hvorfor gjør vi ikke opprør? Selvfølgelig er dette bare et ledd i myndighetenes skjulte agenda for at vi ikke skal benytte oss så mye av kollektivtransport. Hvis mange gikk over til å benytte det ville jo avgiftsinntektene på drivstoff og bomringepasseringer falle drastisk og det går ikke an.

Se bare i Halden og de som bor på Kornsjø. De må køre bil til Halden og får ikke gå på toget som stopper på stasjonen der oppe. Hver dag må folk kjøre 8 mil tur-retur bare for at de ikke får være med toget. NSB har nemlig lagt ned stoppestedet som det heter, men tollerene går av og på og toget står rolig der i flere minutter. Politikere vil ikke at vi skal benytte kollektiv transport, hadde de ment det så hadde mulighetene blitt lagt til rette og ikke redusert som nå. Ergo kan NSB legge ned stoppesteder og gjøre som de vil uten press fra samferdselsmyndigheter. Toget gikk raskere fra Oslo til Kristiansand i gamle dager enn nå leste jeg i avisene i fjpr engang. Greit at de frakter flere passasjerer nå, men de kjører forbi mange stasjoner hvor toget stoppet i gamle dager og likevel bruker de lengere tid? Merkelig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: