Nikon D300 – nydelig!

cvbodsvtrktz_aobemr7.jpgJeg var heldig og fikk prøve en Nikon D300 i dag og ble veldig glad i den umiddelbart. Tidligere har jeg brukt Nikon og har selv flere hus fra Fm, FE, F1, F2 og F3, men da det ble digitalt gikk jeg over til Canon. Jeg angrer ikke på det, men vet egentlig ikke helt hvorfor. De gamle Nikonhusa har jeg beholdt, men de fleste linsene er solgt nå.

Imidlertid kjente jeg litt av den gamle Nikonfølelsen da jeg stod med D300 i hånda og tok noen prøvebilder. Resultatet ble selvfølgelig også meget bra. Jeg har beholdt en Nikon 50 mm 1.2 og det hadde vært moro å ha et digitalt hus å bruke den på.

Programvare til Nikon.
Det merkelige med Nikon er at programmer som følger med som standard hos andre produsenter må du her kjøpe. Kameraten min som hadde kjøpt kameraet ville ha hjelp til å få kameraet styrt fra PC slik at han kunne ta opp direkte på PC når han jobbet i studio. Programmet måtte kjøpes på nett og kostet ca. 1200,- Der er jeg glad for å ha Canon siden slike program naturlig følger med når du kjøper kameraet deres. Både 20D og 40D hadde slike styringsprogram med. Vi fant mulighet for å laste ned en 30 dagers prøveversjon av Camera Control Pro2 slik at den kan benyttes mens man venter på originalpakka som sendes i posten.

D300 gir et meget solid inntrykk og er også et førsteklasses kamera, men jeg kommer neppe til å skifte tilbake til Nikon.

Canon 40DMitt nyeste kamera ser slik ut og jeg er storfornøyd. Nå venter jeg bare på at Dxo skal få ferdig versjon 5 for Mac som inneholder konvertering for Canon 40D også. De har sluppet versjon 5 for Windows og jeg har den, men bruker nesten ikke windowsmaskinen lengere og venter derfor sårt på Macutgaven.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: