AVHCD fra Canon

Canon HG10Det ble et nytt videokamera til jul faktisk. Jeg har et JVC med 3ccd som gir utrolig bra bilde, men det gir dårlig resultat i svakt lys. Jeg leste en del om Canon HG10 og falt for det.

Jeg angrer ikke på det kjøpet.

Imidlertid måtte jeg oppgradere programmet jeg bruker til redigeringa og det ble en ny utgave av Final Cut Express 4. Programmet er utrolig bra og har mange muligheter. Jeg tror man skal være ganske proff for å ha behov for noe annet. HG10 tar opp i 1080i og produserer store mengder med film og det er et kreende format å redigere etterpå. Komprimeringa er høy på Mpeg-4. Jeg benytter en iMAC med Intelprosessor og en MacBook Pro av nyeste dato til redigering og jeg merker ikke noe til at de maskinene sliter for å tygge unna de mengdene med data vi her snakker om.

Filmkvaliteten er meget bra og jeg ser av tester at det scorer høyt hele tiden og da er det mer enn bra nok for meg og mitt behov.

Problemet jeg hadde til å begynne var å finne en god å deinterlace opptaket på. Kameraet er standard innstilt på 1080i, men kan også kjøre i filmmodus med 25 bilder i sekundet. Jeg letet etter en god deinterlacer som arbeidet raskt og info om det fant jeg faktisk på siden til NRK! De har en side som ligger på www.nrkbeta.no og der legger de ut film og har et forum om video. Kjempebra tiltak av NRK. På den siden fant jeg en lenke til JES Deinterlace og det gjør en meget god jobb og filmene blir flotte å se på TV etterpå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: