Onsdag 6 februar 2008 – Godt Nytt År!

Vær: Regn og litt over null
Vekt: 115.6

Nei jeg har ikke blitt datovill, det er nemlig nyttårsaften i dag, for enkelte land. Det er ikke alle steder i verden som bruker vår kalender og i Kina er det årets siste dag i dag. De siste dagers uvær i deler av Kina har hindret mange i å komme hjem til nyttår da de også pleier å ta sin ferie. Jeg håper at mange av de kom seg hjem til slutt. Ellers så fyller vår fosterdatter 19 år i dag. Gratulerer så mye Jeanette.

Trivelig vintervær er det ikke, men man kan jo heller ikke gjøre noe med det.
I USA har det vært supertirsdag og folk har gått til valglokalene. Det virker som om hele systemet er verre enn det et regime av en helt annen karakter har og man kan lure på hva som egentlig skjer på den andre siden av dammen. Jeg har ikke sjekket de siste resultatene, men jeg får vel følge med litt i formiddag. Siden jeg har vært syk siden helga så slapper jeg av hjemme, men det er ikke stort man orker når kroppen ikke er på topp. Mye av døgnet går med til søvn.
Ute plasker det ned og buss og trikk haster forbi vinduet mitt. Hvor ble det av den hvite vinteren?

På tide med litt frokost, kanskje et par egg i dag. I går kveld tok jeg meg litt tid på kjøkkenet og lagde meg god middag. Det ble et eksperiment med hvalbiff igjen. Jeg elsker det kjøttet og det kan tilberedes på et nærmest uendlig antall måter. Denne gangen lagde jeg to gryter med forskjellige krydder i. Først la jeg en hel grovhakket løk i hver kjele sammen med vann og litt balsamico. Sausejevning ble tilsatt og det hele satt til oppvarming. I den ene kjelen hadde jeg koriander og lauvbærblad mens den andre fikk en god dose chilli i seg. Jeg prøvde også en asiatisk femkrydderblanding i kjelen hvor koriander var tilsatt. Så skar jeg hvalkjøtt i passe terninger og hadde de rå opp i sausen. Begge kjelene ble satt på svak varme og jeg tittet i de en gang i blant. Etter ca tre timer helte jeg makaroni opp i begge grytene og lot de trekke 15 minutter til. Jeg prøvesmakte hver av rettene med grove rundstykker og uten poteter denne gangen. Begge krydderblandingene kunne brukes og resultatet ble meget godt. Jeg gleder meg til middag i dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: