Ferien fortsetter i kjelleren.

Det regner litt og sola skinner, men i kjelleren ser jeg ikke stort til det. Arbeidet skrider fremover og det har gått fortere enn jeg hadde trodd.
I dag er jeg ferdig med veggen til kjellerstua og døra inn til bodene er på plass. Den åpnet seg faktisk fint i karmen uten å gå tråkt.
Nå er arbeidsdagen over og jeg kan slappe av. Jeg sitter her med kurv jordbær og nyter kvelden.
Kattene flyr rundt bena på meg og er kjælne, koselig med slike dyr.
Helga nærmer seg og den skal tilbringes i campingvogna.
Neste helg blir det tur til Hvaler for å høre på Bjørn Eidsvåg. Jeg kjøpte billetter i går og det skal bli moro å høre på ham. Det er utekonsert og jeg håper været holder seg. Vil ikke ha regn da.
Sommer og Foto.
Ellers går tida med til data, ikke uventet 🙂
En ny iMAC ble kjøpt fi mai og det er fortsatt mye nytt å lære seg når man har holdt på med PC i alle år. Jeg blir mer og mer begeistret for maskinen.
Forrige kvelden kjøpte jeg Adobe Photoshop CS2 og lastet den ned fra nettet. Etter installasjonen fikk jeg problem med aktiveringa av programmet og måtte få hjelp fra Adobe til å greie opp i det. Servicen der var helt topp!
Nå blir det mange kvelder med gå gjennom alle nyhetene som har kommet i den versjonen av Photoshop. For tiden tester jeg ogå ut Lightroom fra Adobe og synes den virker meget bra.
På maskinen ellers har jeg kjøpt Fotostation Pro for å holde styr på alle bildene.

RAW-format.
Alle bildene jeg tar blir kun tatt i RAW-format og jeg lette lenge for å finne en konverter som var bra. Den som følger med kameraet (Canon) er ikke bra. Etter en tid med leting kom jeg over DxO og letingen stoppet brått. Dette var en konverter som ga nydelig resultat i det den tilpasser seg kameraet og linsene du benytter. Hver linse og kamera har sine egne karakteristikker og dette fikser DxO greit. Konverteringen tar tid, men til gjengjeld fikser den også støy i tillegg til alt annet den gjør og på den måten blir samlet tid som går med ikke noe større enn om man skulle bruke eksterne program ved siden av. Etterabeidet i Photoshop går således på å endre utsnitt, retusjere og andre saker man måtte ønske å fikse på.
Programmet kan du laste ned og teste her. DxO.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: