Ny fotobase

De siste ukene har jeg brukt tid på å bytte databasesystem for bildesamlingen min. I mange år har jeg benyttet Adobe sine produkter, men Lightroom sin base henger ikke med når de blir for store. Nå har jeg nådd ca. 500.000 bilder og alle med metadata. Anbefalingen fra Adobe er å dele opp samlingen i flere mindre baser, men da får man ikke søkt i hele samlingen på en gang når man ønsker det.

På jakt etter nye løsninger kom jeg over programmet som heter Mylio. Her spiller det ingen rolle hvor stor basen er. Dette er også et produkt med abonnement, men en del billigere enn Adobe. Systemet er ganske genialt på den måten at det ikke flytter noen bilder opp i en sky. Alt kan ligge på egne maskiner og de snakker seg i mellom og oppdaterer seg selv fortløpende. Er jeg ut på reise så kan jeg laste inn bilder på den bærbare maskinen eller et nettbrett og hvis du har tilgang til nettet så oppdateres dine maskiner hjemme automatisk.

I tillegg har jeg nå tilgang til alle mine bilder direkte på mobiltelefonen også. Bildene som vises der er meget små for å få plass på en slik enhet, men de ser skarpe og fine ut. Det utrolige er at jeg kan sitte med mobilen og redigere bildene(bilderedigering eller endring av metadata) og det jeg gjør overføres til originalbildene hjemme. All redigering er uskadelig for bildene da originalbildet aldri endres.

Til hovedmaskinen har jeg koblet til to store harddisker(16TB pr. stk) som er sikkerhetskopi av bildene. Disse blir satt opp som såkalte «Vault» i systemet og tar vare på alt du gjør. Ved å ha to disker hjemme så er man ganske sikker. I tillegg bruker jeg Amazon og Jottacloud som backup for den ene disken. Da skulle jeg være sikker på å ha alt tilgjengelig om noe skulle skje. Her kan du lese mer om Mylio.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: