Kurefjorden

Vi drar ut til Larkollen og går tur i området som heter Kurefjorden

Denne fjorden er ikke langt unna, men var ukjent for meg. Larkollen kjenner jeg til og der har jeg vært noen få ganger gjennom livet, men aldri gått tur i området. Nå ble vi anbefalt av en lokal beboer om å gå tur der og vi dro for å utforske området litt.
Kurefjorden er et naturreservat med et stort mangfold av fugler.

Klippet fra Wikipedia:

Reservatet ble opprettet i 1978 fordi dette er viktig område for rastende ender og vadere på trekk vår og høst, blant annet krikkandstokkandbrushane og myrsnipe. Det er observert om lag 250 ulike fuglearter her, og området regnes som den viktigste lokaliteten for trekkende vadefugler i Oslofjordområdet.

Kurefjorden er en grunn fjordarm. Ingen del av fjorden er dypere enn 7 meter. I de indre delene av fjorden finnes det store mudderflater som blir tilgjengelige for vaderne ved lavvann. Her vokser det blant annet salturtålegras og havgras. Det er fuktige grasmarker langs kysten og landskapet rundt består vesentlig av åker.

Fjorden regnes som den beste lokaliteten for observasjon av våtmarksfugler i Østfold. Det står et fugleobservasjonstårn på reservatets nordvestre side, ved Rygge kommunes friluftsområde Kureskjæret.

Det er flere turer man kan gå i området her, men vi gikk ca. 3 km fra Mellegård og ned til badeplassen og deretter opp langs kysten forbi fugletårnet og tilbake til Mellegård.

Stor aktivitet med fugler

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: