Flesland

Bilde
Her er jeg i flyet akkurat før vi må slå av telefon og elektronisk utstyr. Bildet ble tatt med iPhone. De siste dagene har det vært et nydelig vær i Bergen og byen har vist seg frem fra sin beste side.
Bergen er en trivelig by å gå rundt i. I løpet av uka har det npk vært mange turister i byen selv om det er sent på året. Tyskere virket godt representert for jeg hørte mye tysk tale da jeg gikk rundt i byen på kveldene. Byen er også «helt» fri for tiggere virker det som. De finnes nok, men er ikke på hvert gatehjørne slik som i Oslo.  Selvom jeg pga jobb holder til i Oslo på daglig basis så er det en by jeg ikke frivillig går tur i på kveldene. Her derimot føles det ikke utrygt å vandre gatelangs på kvelden. En slik følelse har mye å si. At Bergen også kan inneholde suspekte elementer vet man jo, men totalinntrykket er at dette er en trivelig og hyggelig by.
En ting er derimot like ille som i Oslo – syklister i kondomdrakter. På morgenen når man gikk på fortauet kom de mot deg i full fart gjerne i innersving på de smale fortauene. Det var en del fotgjengere som brått måtte hoppe unna for ikke å bli nedkjørt. Menn i panikkalderen fra 40 og oppover i slike tettsittende drakter prøver å etterligne smultboller der de farer frem med lavkarbodiett i øya og trimming på hjernen. Forgjengere, barn, mødre med barnevogner skal ikke få hindre dem på veien mot større ego og mindra mage. Egen sykkelstier har de også fått flere steder i byen , ti og med med lys for syklistene. Fargene på lysa er sikkert fine de, men hva betyr dem? Når fotgjengere fikk grønt og det lyste rødt til biler og syklister så fortsatte syklistene sitt morgenritt helt uforstyrret av slike røde fargeinnslag.
Neste uke blir det en enda uke i området der borte.

Sendt fra min iPhone

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: