Lyngen, Troms

Det er andre dag her i Lyngen og det er helt fantastisk. Jeg har vært i området mange ganger før, men aldri stoppet i Nordmannvik hvor jeg nå overnatter. Det var bestilt sjøbuer til oss og standarden er meget god. Utsikten pg væretlegger til en ekstra dimensjon og det hele er bare bare topp.  E6 går her og den har jeg kjørt noen ganger gjennom åra.

Her står jeg ved restene etter fortet på Spåkenes. Det var visst engelskmenna som sprengte dette etter krigen. Det må ha vært litt av en eksplosjon for store armerte betongklosse ligger strødd utover i sirkel etter ødeleggelsen.

Flott utsikt oppe fra Spåkenes fort.

Det er mange rester igjen av fortet og i denne var det mulig å gå inn.

Skriften på veggen.
Det sies ar russiske krigsfanger var i arbeid og i denne muren ble det lagt inn gamle striesekker i muren som visstnok skal inneholde et budskap, altså skriften på veggen. Det er helt tydelig bokstaver man ser, men ingen har foreløpig funnet ut hva som skal være skrevet der.

Majestetisk natur.

2 kommentarer

  1. Skriftene som står på muren skal visstnok være det russiske alfabetet (ivertfall en del av det) skrevet baklengs. Når det er skrevet slik skal det bety «Vi vil ikke, men vi må».

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: