Speilis på E6

Det var glatt i kveld.

Jeg har kjørt fra Sunndalsøra til Oslo nedover E6. Dette må være en av Norges lengste skøytebaner og her burde det være store muligheter til å øve opp folk til å gå langdistanseløp. Trondheim-Oslo på skøyter hadde vært gøy. Sykkel om sommeren, skøyter om vinteren.
I nettavisene leser jeg nå på natta at det er milevis med køer og det er sant. Jeg så det selv da jeg kjørte sydover. I retning nord langs E6 var det endeløse køer. Trailere med motorstopp eller annet trøbbel stod og stengte veien og det var ikke en polis i nærheten for å regulere trafikken. Ved Minnesund og sydover, der det er omkjøring fra E6 var det totalt kaos. Det er juletrafikk og utfart og jeg så ikke en eneste politipatrulje langs E6 fra Folldal og til Oslo. Hvor er de?
Enkelte steder på veien nedover kjørte trailere forbi køer med personbiler selv om det kom biler i mot og det skal være yrkessjåfører??? Dobbeltstripene langs Mjøsa, mellom Lillehammer og Hamar er fin pynt i veien og det er veldig lett å kjøre seg frem noen biler i køen der:-)

At det skjer ulykker er jo ikke rart og jeg synes det blir ganske feil å alltid skylde på veistandarden, selv om den er dårlig. Å kjøre etter forholdene betyr vel å kjøre etter hvordan veistandarden er, men når man tror at man er alene på veien og at Petter Solberg er et nek bak rattet har man jo et forventet resultat å se frem til  – grøftekjenning:-)
I kveld lå jeg som vanlig rolig i køen og lyttet til «Salme ved reisens slutt»(Erik Fosnes-Hansen)- Lydbøker roer ned sinnet og når man kommer frem er det ergelig at turen ikke varte et par kilometer til. Nå må jeg vente helt til i morgen med å høre siste del av boka som står i spilleren i bilen.
Her i Oslo er det -16 ute nå og over Dovre på vei ned  i kveld var -26 på det kaldeste som jeg la merke til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: