Kong Vinter kommer

Kong Vinter hilser på

Det har begynt å snø i dag. Straks etter jeg tok dette bildet har det nå begynt å lave skikkelig ned og fortsetter det slik utover ettermiddagen så blir det en del snø før jeg skal via Oslo til Kristiansand på jobb senere i ettermiddag. Jeg leste i avisene at det hadde vært 4 ulykker på E6 allerede i dag og det kommer til å bi mange fler innen dagen er omme. ENkelte kjører som om de tror det er sommerføre og med store SUVer med firehjulstrekk så går det jo bra fremover, men de glemmer helt fysiske lover som dessverre også gjelder for dem. Når man trenger å stoppe så hjelper ikke en stor firehjulstrekker deg noen ting. Den er også tyngre enn vanlige biler og ergo blir energien i bilen større og dette skal stoppes. Her er det overraskelsen kommer for mange av idsse sjåførene, en slik bil stopper ikke likge fort som man drar den opp i hastighet. Merkelig ikke sant?

Jeg husker fra i fjor vinter da vi lå i kø innpver til Oslo og hastigheten var bare 60 km på motorveien hvor det var lov til å kjøre i 100. I dette tilfellet var hastigheten helt akseptabel etter kjøreforholdene, det var nemlig såpeglatt. Rett før Vestby var det to litt tøffe fyrer i hver sin SUV som dro forbi køen i stor fart og forsvant vinglende fremover i venstre fil som var full av snø siden ingen kjørte der. Noen kilometer lenger fremme tok hele køen igjen disse bilene og jeg aner ikke hva som hadde skjedd, men de sto på hver sin side av veien, godt plantet ut i snøen. Den på høyre side stod virkelig nesten rett opp og ned i en stor snødynge mens den andre hadde kjørt ut i midtrabatten og stod med nesa opp i skråningen mot sydgående motorvei. Det var folk som hadde stoppet hos dem så resten av køen ruslet avgårde og kom seg etterhvert opp i 60 igjen. Antagelig hadde de to prøv å legge seg inn mens den andre ville tøffe seg for å kjøre videre og på ett eller annet vis hadde de dunket i hverandre og den andre rett ut i geografien.

Av og til skader det ikke å ta det litt med ro.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: