Vegetabilske oljer – ikke alt er like sunt

Det er mye interessant lesning man finner på nettet om slike oljer. Ofte tror man at alt som heter vegtabilsk fett er sunt og bra, men den gang ei.

Palmeolje er av en slik type olje at man bør bruke minst mulig av den i matlaging. Nå viser det seg imidlertid at den brukes i nesten alt vi spiser, det beskrives bare ikke på innpakningen. Vegetabilsk fett eller olje blir brukt som skalkeskjul både for gode og dårlige oljer.

Her er en lenke til info om palmeolje på hjemmesiden til Forbrukerrådet. Selv barnegrøt er tilsatt denne oljen og Toro-suppene inneholder også dette selvom det altså ikke er beskrevet på posene.

Hva slags fett det er snakk om, kommer derimot fram på selskapets hjemmesider, der det opplyses at palmeolje brukes i en stor del av Toros produkter. Dette bekrefter Ragnar Berger, direktør for matsikkerhet i Rieber&Søn.

Klippet ovenfor er sakset fra den samme artikkelen hos Forbrukerrådet.

Wikipedia kan man også lese om palmeolja, men den artikkelen er svært lite objektiv og tydelig redigert eller skrevet av folk som ikke liker palmeolje. Synd at man «ødelegger» artikler på den måten. At man legger lenker til til videre info om bruk osv. er helt topp, men selve artikkelen bør være saklig informasjon om produktet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: