Nøkler til besvær

Nøkler er tingen

Et nøkkelknippe kan fort lage litt trøbbel hvis det ikke er der det burde være. Nøkler er alltid greit å ha – tilgjengelig. De kan brukes til å låse opp låser, låse låser osv.

I dag lastet jeg sykkelen inn i bilen og la i vei til Toyota etter jobben. Service (sørvis på nytale) på bilen står på morgendagens agenda og i stedet for å møte opp syv i morgen tidlig tenkte jeg å sette bilen i fra meg i ettermiddag for så å sykle hjem. Alt dette fungerte utmerket og bilen og jeg ble tatt godt i mot på Toyota. Hjemturen gjorde jeg ekstra lang bare for å få sett litt ekstra av byen her. Vel hjemme skulle det bli deilig med en dusj for deretter å gå opp på Jasmin og sette seg på uteserveringa. Glad, svett og lykkelig stanset jeg foran døra mi og stakk hånda i ryggsekken etter nøkkelknippet.
Vantro titter jeg ned i sekken, ingen nøkler. Da er det tankene smeller inn i pannebrasken bakfra og et lite slør glir til side i varmedisen. De ligger i bilen oppe hos Toyota på Økern!
Jeg rekker ikke å sykle tilbake så det første jeg gjør er å ringe dem og heldigvis er det noen som tar telefonen. Hva er sjansen for det i Norge en sommerdag etter 16:30? Jeg forklarer problemet og lurer på hvor lenge de har oppe – til fem lyder svaret. En drosje kommer forbi og jeg ut med hånda. Toyota Økern får jeg presset ut av meg mens jeg kjenner blodtrykket tikker oppover skalaen. Jeg har ikke lyst til å være på hotell i natt. Sjåføren nikker, smiler og snur bilen i retning Carl Berner. Finnmarksgata står dønn i begge retninger og taksameteret passerer 250,- i det vi passerer Carl Berner. det eneste som snegler seg avgårde er trafikken. Klokka drar seg mot fem og vi har kommet opp i bakken på høyde med Ola Narr. Det er bare å prøve telefonen om igjen. Jeg får kontakt med en hyggelig mekaniker på verkstedet som forstår problemet. Han henter nøkkelen i bilen og legger den utenfor bygget og forklarer veldig godt hvor jeg kan finne nøklene. Bra service!!
Omsider kommer vi frem og nøklene er der. Nå er jeg tilbake på leiligheten og har låst meg inn. Tenk om vi kunne ha hatt bare trådløse nøkler slik jeg har til Priusen? Hadde vært deilig det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: