Matlaging

er gøy. Jeg har alltid likt mat og fikk i unge år interesse for fremmed mat. Mye på grunn av en kamerat som hadde bakgrunn fra andre verdenshjørner pga foreldres arbeid og som dermed tok med seg fremmed matskikk til Norge på 60-tallet. Nye smaker har alltid fristet og jeg smaker heller på en ting for mye enn en for lite. Tenk om jeg glipp av noe:-)

 

Forretten er straks klar

Gjennom årene har det blitt mange flotte matopplevelser, men jeg elsker fortsatt også norsk sikringskost som f. eks. poteter, saus, kjøttkaker og kålstuing. Det er ingen snobberi i matveien. Gjennom årene har jeg vel gått litt lei den designermaten som ofte er så populær. Stor tallerken og lite mat lagt opp som en labyrint slik at du egentlig ikke skal vite hva som er pynt og hva som skal spises. Etter måltidet, som gjerne koster en 1000-lapp så leter du etter nærmeste pølsebod.

 

Jeg kan bruke tre timer på en middag og 1 1/2 time på å redusere en saus til rett konsistens, men benytter også gjerne 15 minutter til å frese opp noe man finner i skapet.

På bildet holder jeg på med en forrett som består av ruccula, most aubergine og kamskjell.  Det hele toppet med et salatblad:-)

Kamskjell er en herlig rett, men ikke alltid like enkel å få bra. Jeg fikk et tips av kokken på Solastrandhotell en gang.Han tok fryste kamskjell og damkokte de i ca. 6 min for deretter å frese de noen sekunder i panna for å gi de farge. De var saftige møre og noe av det bedre jeg har smakt.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: