Bilulykker og vanlighet

I Aftenposten i dag er det en tragisk sak om en pickup i Jemen som er med i en ikke nærmere beskrevet ulykke og 30 familiemedlemmer omkommer, bare en jente på 6 år har overlevd. At slikt skjer er dessverre ikke noe nytt og mange mennesker stuet sammen bak på en pickup er ikke bra.

Det som forundrer meg i artikkelen er setningen som står til slutt:

Bilulykker i dette området av Jemen er ifølge AP ikke uvanlig.

Er det normalt ikke bilulykker ellers i Jemen? I vårt land er det helt normalt med bilulykker i alle deler av landet. Det har kanskje gått litt fort i svingen for journalisten også.

Jeg begynte å søke litt på nettet etter info om denne ulykken og fant saken omtalt i flere engelskspråklige aviser i Jemen og i østen. Der sies det at var 24 mennesker fra samme familie som ble drept og at den eneste overlende var en 10 år gammel gutt. (jmfr. med 6 års gammel jente i den norske artikkelen)
Grunnen til ulykken var at sjåføren hadde holdt stor fart på motorveien, mistet kontrollen over bilen fordi den var overbelastet og hadde gått kast i kast nedover åsside utenfor motorveien.

Uansett hva som blir skrevet er jo dette en tragedie, men det viser samtidig hvor lite man kan «stole» på oppslag i avisene. Jeg regner med at lokalinformasjon fra Jemen kanskje er noe mer korrekt i dette tilfellet enn en artikkel som har blitt oversatt og havnet i en norska avis.
Artikkelen fra Jemen forteller ellers om store dødstall i trafikken da sjåfører som regel overser regler og overbelaster bilene samtidig som de er i dårlig teknisk stand.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: