Nikonlinse på Canonhus

Fra gammelt av har jeg en del Nikonutstyr og noen linser ble liggende igjen. Det meste ble solgt unna da jeg gikk over til Canon DSLR for mange år siden, men noe har jeg tatt vare på. Det er igjen fire hus, FM, F1, F2 og F3 samt en 50mm 1.2, 180mm 2.8 og en 135mm et eller annet sted i veskene mine. Kamerahusene tar jeg kun vare på fordi det er moro å se hva jeg brukte før. De står bare der til pynt i dag, selvom alle fungerer som de skal. Jeg prøvde kameraene her forleden og da de fikk inn batterier freste de avgårde som de gjorde i gamle dager. Nå bruker jeg ikke lenger film og dermed blir de bare stående der.

Imidlertid har jeg fått tak i en overgang som gjør at Nikonlinsene kan benyttes på Canonhusa mine og de fungerer utmerket. Selvfølgelig er det ingen automatikk innblandet, men manuell innstilling fungerer utmerket.

Her har jeg tatt bilde av presenningen som nabobygget er pakket inn i. Linsa er Nikkor ED 180mm 1:2.8.
Bildene nedenfor er også med samme linsa.

Mye trafikk i gata utenfor leiligheten min.

Det drypper veldig fra takene nå som sola steker. Det var rent varmt ute på verandaen da jeg ruslet ut for å ta disse bildene.

Nå blir det vel ikke så ofte jeg kommer til å bruke de linsene, men 50mm med 1:1.2 er meget bra å benytte ved videofilming og til det er Canon 7D meget bra. Med en slik blenderåpning kan man ta film når det ganske skymt.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: