Lørdag 1. august

Du bløte ferietid
En bløt juli har gått over i historien og jeg håper ikke historien vil gjenta seg, noe den dessverre ofte gjør.
I dag begynner august veldig bra her i Halden samtidig som jeg begynner min ferie for året. Sommeren kan fortsatt komme, men jeg tror egentlig ikke noe særlig på julenissen, der er jeg bare periodetroende til litt av hvert:-)
Feriefølelse er ikke noe som kommer gratis opplever jeg, den må innarbeides eller opparbeides, selv om den egentlig er fullt fortjent. Arbeidsfraværendefølelsen (herlig med norsk språk og muligheter for lange tullete ord) synker liksom ikke inn før det har gått noen dager og da skal man som regel tilbake på jobb og lurer på hvordan ferien egentlig var?

Aktivt treningsopplegg.
For sommeren har jeg lagt inn et aktivt treningsprogram. Jeg setter meg ved bordet på verandaen på hotellet og løfter fingeren til kelneren, den pene fingeren:-) og deretter høyrearmen for å løfte glasset til ansiktshøyde. Utskeielser skal man ta forsiktig og det er viktig å ikke gå fort hardt til verks slik at man får treningsverk på ferieturen. Skulle uhellet være ute så er det heldigvis leger og åpne legekontorer døgnet rundt her nede (Tyrkia) og selv om man er bortskjemt hjemmefra med «suverene helsetjenester» i verdens beste land så er det betryggende å vite at det også finnes en lege på vakt som tar i mot deg. Det merkelige er at det finnes slike små helseenheter mange steder i byen her hvor jeg tilbringer somrene. Skulle ha vært moro å vite hvordan de får til det i en liten by med bare 50.000 innbyggere?

Nede på stranda har de også legekontor, livredder og en en liten politienhet. De er aldri langt unna når de trengs. men man mangler opplevelsen av å stå i kø i timevis her nede. De får ikke den samhørighetsfølelsen som vi skaper oss ved å tilbringe gjerne store deler av dagen med andre snakkesalige nordmenn på et legekontor eller lignende:-)

Snart et det vinter.
Ja det er bare noen stakkars måneder igjen før vi kan legge gavene under treet og titte på bildealbunet fra sommeren hvor vi satt lett svidd i sommersola og luktet brent under parasollen på stranda.

Ferie er herlig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: