Frp og bibliotek

Igjen er de ute for å redusere kulturtilbudet i landets bibliotek og man benytter en merkelig retorikk. De vil redusere utlån av spill, musikk, film osv. fordi det konkurrerer med andre næringsytere???
Altså kjære bokhandlere – dere er herved ikke lenger næringsytere da utlån av bøker ikke utgjør noen trussel mot salg av bøker hos dere. 🙂
Noen som forstår tankegangen? Eller er det bare en generell mangel på tankegang?

I et bibliotek leser man også aviser/tidsskrift og er det noen som har forsket på hvor mye Narvesen og andre leverandører taper på det? Med en slik tankegang som fremmes her burde vel egentlig alle bibliotek legges ned umiddelbart.
En ting man kanskje kan slå fast («seriøs forksning») er at enkelte «politikere» aldri har vært på et bibliotek. Under den eventuelle skolegang de må ha prøvd seg på var skolebiblioteket det stedet man aldri frekventerte.
Selv mener jeg at biblioteket er med på å øke interesse for kultur. Leselyst bør oppmuntres, for et menneske uten kunnskap har en fattig hverdag.
Jeg aner ikke om det er gjort noen undersøkelser på om de som låner film o.l., også er ivrige til å kjøpe egne plater og filmer, men det skulle ikke forundre meg om tendensen er den samme her som man ser ved de som laster ned film og musikk. Flere undersøkelser har vist seg at de er de ivrigste kjøperne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: