Campinglivets gleder.

I dag har dagen gått med til å vaske campingvogn og sette opp fortelt. Hele seansen burde ha vært filmet, men jeg tok bare litt film i dag, resten av tiden var det tung jobb.
Campingliv skal være gøy, avslappende og moro. Hvilken idiot har funnet på det?
Her sliter vi i timesvis for å få stengene til å stå der de skal og over det trekker vi et stort telt vi skal sitte inne i. Foran teltet er det en gressplen hvor vi også har sittegruppe, altså flere steder å tilbringe sommerdagene. Campingvogna står urørt hele sommeren, der sover vi bare.
Når så alt er oppe skal vi nyte. Da starter naboen opp gressklipperen og kjører rundt som om hjerteinfarktet er i ferd med å ta ham igjen. På den andre siden er bare ungene hjemme og steroen setter i gang med dunkende rytmer. Da kan jeg synke ned i godstolen med en kald drikke i hånda. Litt armtrim er heller ikke dumt. Etter en stund kjenner jeg tinitusen sniker seg innpå, gressklipperen hyler i høyre øre og bassen suger dypt nede i registeret på det andre.
Campinglivets gleder!
Etterhvert stopper vininga på den andre siden med et stort smell og man hører banninga fra en frustrert fyr som lurer på hvem som har slengt den stenen inn på plenen hans. På den andre siden kommer foreldra hjem fra tur og musikken stilner.
Kvelden sniker seg innpå den også og grilllukta brer seg over plassen. Nå er jeg vel ikke helt ærlig, lukta av brent mat brer seg over plassen. Det er utrolig mye mat som ødelegges i løpet av en kveld på en gjennomsnittlig norsk campingplass. Røkdottene stiger til værs og på Tønsbergsiden av fjorden kunne man sikkert ha tolket disse dottene hvis røksignaler fortsatt hadde vært en del av vår daglige kommunikasjon. Det merkelige er jo at de forstår det allikevel, slike røkdotter er nok universelle.
Hjemme står stua, komfyren på kjøkkenet, kjøleskapet og lignende redskaper og lurer på hvor beboerene ble av. I mellomtiden sitter vi ute i skogen, svir maten på glødende stener og sukker over myggen som vil ta blodprøve av oss hele tiden.
Skål for campinglivets gleder, hele sommeren ligger foran meg:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: