Så ble det en gimbal

Jeg har lenge hatt lyst til å skaffe en slik gimbal, men har bare utsatt det. Jeg liker veldig godt å lage litt film og en slik sak gjør at filmen blir mye roligere og bedre på mange måter.

Har skaffet meg en gimbal til Sonykameraene mine.

Jeg endte opp med å kjøpe Zhiyun Crane 2. Det er jo flere i samme prisklasse og kvalitet, men etter å ha tittet på forskjellige omtaler landet jeg på denne. I tilbudet fra Foto.no fulgte det også med en følgefokusenhet. Jeg har ikke testet den, da autofokusen på mine Sonykameraer er mer enn godt nok. Jeg har noen veldig lyssterke manuelle linser og de blir helt sikkert prøvd ut og da er det greit med følgefokus.

Jeg har så vidt testet den og filmen blir supermyk. Stabilisering av kameraene tok ikke lang tid og jeg benyttet tips fra Youtube (dette er bare en av mange videoer om dette emnet) for å sette opp systemet første gang. Nå har jeg testet både med Sony A6300 og Sony A7R3 og begge fungerer utmerket. Begge kameraene er så lette at motokraften kan stå på laveste innstilling. Zhiyun Crane 2 kan tåle vekt helt opp til 3.2 kg.

Legg igjen en kommentar