Tromsø om kvelden

Det er en liten stund siden jeg var her og det er lysere nå. Sommeren er snart her og sist var det vintermørket som rådet grunnen.
Jeg har gått en liten tur  i kveld og tok med kameraet som vanlig. Nede ved Skarven satt det ganske mange folk og sugde inn sola som kastet varme stråler over vinterfrosne tromsøværinger. Klesdraktene bar enda preg av at man bor i en del av landet som ligger litt nord for Sinsenkrysset og det er ikke nakne legger og armer som gjelder enda. Gode skinnjakker og andre isolerte jakker er bra å ha når vinden smyger seg rundt hushjørnene med litt kalde varmegrader. Sola gjør alt den kan for å overvinne lufttemperaturen, men har ikke fått helt taket på det enda, men den kommer, den kommer:-)  Den siste måneden har det vært mye våt nedbør her hørte jeg, regn er et fenomen de har stiftet god kjennskap til i det siste.
På flyet oppover i dag var det veldig mange utlendinger, blant annet en hel ungdomsgjeng fra Nederland. De tittet forundret på naturen og scenariet som åpenbarte seg utenfor flyet  og du kunne høre at de sugde inn den friske luften av fjell, snø og hav. Kontrasten fra lufta på Gardermoen og her oppe kan ikke beskrives, den må oppleves. Jeg kan vel nesten sammenligne det med å ta en bit av et saftig og kaldt eple når man er tørr i munnen. Den leskende følelsen er noe av det samme man får når man trekker pusten dypt ute på flytrappa.

Det er kveld og jeg sitter her på hotellrommet og lurer på hvorfor ingen kommer og sier godnatt og samtidig slår av lyset. Sola er enda oppe og du får ingen følelse av kveld eller natt. Midnattssola er ikke langt unna og det er en flott tid som denne delen av landet går i møte.

I morgen tidlig går turen inn til Olderdalen og da blir det en fergetur også for å komme dit.

God natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: